Przepis pochodzi z książki wydanej przez Zgromadzenie Sióstr Najświętszej Rodziny z Nazaretu, zatytułowanej „Z kuchni Siostry Arkadii”.
Czytelnik znajdzie tam ponad 500 wypróbowanych receptur na domowe potrawy.
Bogaty wybór zup i dań z mięs i ryb, surówek i przetworów. Książkę polecamy wszystkim, którzy umieją piec i gotować, a także tym, którzy tej sztuki nie posiadają lub chcą poszerzyć swą wiedzę o sztuce kulinarnej.
Każdą parówkę zawinąć w plaster sera i plaster boczku, spiąć wykałaczką i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Posypać przyprawami i piec 20-30 min w temp. 180°C. Podawać z pieczywem. Można też panierować w jajku i bułce tartej.
Oświadczenie rzecznika KEP ws. opublikowanego przez „Więź” artykułu
2024-05-20 12:18
KEP
episkopat.pl
W związku z licznymi pytaniami odnośnie do opublikowanego dzisiaj przez „Więź” artykułu pt. „List otwarty skrzywdzonych: Oczekujemy zawieszenia przewodniczącego episkopatu”, chciałbym potwierdzić, że członkowie Rady Stałej Konferencji Episkopatu Polski otrzymali wspomniany list.